4bbdf4d0-21a1-4a99-b51a-d5e0a987ef63
Terug naar overzicht

760 meter heg!

4 February 2023
Raalte
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving, Bewonersinitiatief, Buurttuinonderhoud

1 van de grootste plantdagen van dit seizoen is in Raalte

Wat gaaf om een historisch erf weer zijn groene setting terug te geven. En dat gaan we doen in Raalte. We planten prachtige soorten voor zowel landschap, biodiversiteit als paarden. Deze positieve bewoners schuwen een mooie uitdaging niet, want wat gaan we lekker veel planten op zaterdagochtend: 760 meter! Over een bijdrage gesproken! Draag jij ook bij? Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.