voedselbos
Terug naar overzicht

Basiscursus Voedselbossen 2024

16 March 2024
Beckumerschoolweg 38 / 7554PZ Hengelo
Voedselbos

‘Een succesvol voedselbos is niet zomaar wat bomen en struiken, maar een veerkrachtig ecosysteem dat ontstaat vanuit creatief maatwerk voor de plek in kwestie’

Voedselbossen staan volop in de belangstelling, en dat is niet zo gek. Wie wil er nu niet gezond voedsel oogsten uit eigen bos in samenwerking met de natuur.

In deze praktische voedselboscursus leer je in drie maanden een ontwerp maken voor jouw voedselbos of eetbare tuin. Raak geïnspireerd door de verschillende voedselbossen die we bezoeken en leer over de alle belangrijke uitgangspunten om een goed ontwerp te maken.

De cursus wordt gegeven door Martijn Aalbrecht.

In deze vijfdaagse cursus komen theorie en praktijk samen. Je wordt uitgedaagd om te observeren en keuzes te maken voor je eigen plek. Gedurende het traject bezoeken
we vijf heel uiteenlopende voedselbossen in verschillende ontwikkelstadia. Zo krijg je een goed beeld van de diversiteit aan voedselbossen maar ook in de stadia van ontwikkeling.

Benieuwd naar het programma van de cursusdagen? Ga dan gauw naar www.devoedselboss.nl of scan de qr-code voor meer informatie.