bloemrijke-berm-michiel-poolman-6
Terug naar overzicht

Bloemenlint Enschede

2 april 2022
Enschede
Biodiversiteit, Bewonersinitiatief

wegens overweldigend succes is het bloemenzaad op.

Bestellen kan helaas niet meer.

Heel graag zien we de bestellingen volgend jaar weer binnenstromen.

GRATIS BLOEMENZAAD - ACTIE BLOEMENLINT 2022

Samen maken we Enschede groener...en kleurrijker. De Groene Loper organiseert alweer voor het zesde jaar de actie Bloemenlint. Iedereen die een (zonnig) stukje grond over heeft, kan er bloemenzaad zaaien. Meer bloemen betekent meer voedsel voor bijen en andere insecten. Deze bestuivers zijn erg belangrijk voor biodiversiteit maar ook bij de productie van ons voedsel.

Doe je mee? Ook verenigingen, scholen, verzorgingscentra, bedrijven zijn welkom om gratis bloemenzaad (max 100 m2) aan te vragen onder voorwaarde dat je zelf mag beschikken* over de grond. Aanvragen kan van 1 t/m 31 maart, zolang de voorraad strekt. Vul het formulier hieronder in voor je aanvraag.

De eerste 2 weekenden van april is op zaterdag en zondag tussen 13 en 16 uur de zaaduitgifte voor mensen die besteld hebben. Je ontvangt hierover eind maart nog een reminder.

Zaai instructie. Bloemenzaad ontkiemt niet zomaar en overal. Lees de zaai instructie voor het beste bloemrijke resultaat.

*Is de grond van de gemeente en wil je (met buurtbewoners) wat verbeteren aan je buurt? Die aanvragen behandelen wij niet. Doe dan een aanvraag via https://www.jijmaaktdebuurt.nl