Bloemenmix
Bas van Krieken
Terug naar overzicht

Boer, buurman & Markelokaal samen aan de slag

12 November 2022
Markelo
Landschapsbeheer, Bewonersinitiatief, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Het prachtige Markelose landschap

Samen met boer, buurman en Coöperatie Markelokaal planten we heggen tussen de weides in het prachtige Markelose landschap. We herstellen landschap en biodiversiteit. Twee vliegen in klap! Ook is dit project een prachtig voorbeeld van mooie ontmoetingen op het platteland. Doe je mee? Meld je aan! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.