shutterstock_790269046-Bewerkt
Terug naar overzicht

Bomenconsulenten voor basisscholen gezocht!

Overijssel
Natuureducatie, Natuurbeleving, Natuurkennis

Houd jij van bomen?

Houd jij van bomen?

Vind je het leuk om jouw enthousiasme over bomen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan bij jij misschien wel onze bomenconsulent voor het project Van Zaadje tot Boom! Als bomenconsulent verzorg je een aantal bomenlessen en help je scholieren en docenten om hun eigen boom te verzorgen en te planten. In dit project dragen een aantal schoolklassen zorg voor de groei en ontwikkeling van kleine boompjes die opgekweekt worden tot grotere boompjes. De kinderen volgen de ontwikkeling van de boom met een bijbehorend lespakket. Als consulent inspireer je de leerlingen en docenten over scholen en bied je ze een prachtig lespakket aan van lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes die al zijn ontwikkelt. Als vrijwilliger voor dit project vragen we het volgende van je:

  1. Je bent een paar dagen beschikbaar in de periode van juni tot en met november 2022
  2. Je wordt bomenconsulent van 3 of 4 basisscholen in Overijssel
  3. Je organiseert en houdt een kennismaking- en introductieles op jouw basisscholen
  4. Je kan leuk over bomen vertellen en neemt de kinderen mee in de wondere wereld van bomen en het belang van bomen
  5. Je stuurt het al gemaakte lesmateriaal naar de school en instrueert de docent over het gebruik hiervan
  6. Je gaat in gesprek met de school en de bij ons al bekende contactpersoon van de gemeente en zoekt een locatie in de buurt van de school waar de bomen gepland kunnen worden. Dit kan ook op het schoolplein zijn. Je organiseert de plant dag met de kinderen op de boomfeestdag 16 november 2022
  7. Je organiseert een bomen-oogst dag waarbij je met de kinderen jonge zaailingen gaat oogsten in een stuk natuur, bos of park in de buurt. Dit zijn zaailingen die geen groeikansen hebben op de plek waar ze nu staan. Je zorgt dat de bomen bij een bomenhub van Meer Bomen Nu terecht komen. (dit kan ook in combinatie met de boomfeestdag)
  8. Je beantwoord vragen van scholen en helpt scholen op weg

Wat bieden we jou:

1. Een training tot bomenconsulent, met didactische vaardigheden en storytelling

2. Het boek Uit je Kruin van Jeanette Boogmans

3. Inspiratiesessie van Jeanette Boogmans, schrijver van Uit je Kruin

4. Onkosten -en reisvergoeding

Wordt jij bomenconsulent? We gaan in juni al van start met een eerste kennismaking met de school. Bij interesse graag mailen naar MAIL om je aan te melden.