slankesleutelbloem
Terug naar overzicht

cursus Veldbiologie van SoortenNL

29 december 2021
online
Natuureducatie, Natuurkennis, Landschapsbeheer

Hoe herken je bomen zonder blad, hoe zit het nu met de vogeltrek en hoe komen insecten eigenlijk de winter door? Dat, en meer, leer je tijdens de wintereditie van de online cursus veldbiologie. We starten in de kerstvakantie op woensdag 29 december met een les over bos, en planten, in de winter.

kamsalamander
kamsalamander  -  Wilbert Kallenberg

Vijf nieuwe lessen

De eerste tiendelige reeks dit voorjaar was een enorm succes, zowel qua opkomst als waardering. Veel cursisten gaven aan interesse te hebben in een vervolg. Goed nieuws dus, want vanaf 29 december organiseren we een nieuwe vijfdelige reeks.

Deze cursus is (ook) geschikt voor vrijwilligers uit de hoek van landschapsbeheer, die meer willen weten over het hoe en waarom van het voorkomen van bepaalde dieren en planten in de door hun beheerde terreinen, maar ook voor (beginnende) vrijwilligers die zich meer willen richten op soorten(-beheer).

Boeiende sprekers zoals bijvoorbeeld Aglaia Bouma, Ineke Radstaat, Petra van der Wiel en Camilla Dreef nemen je mee in de wondere wereld van de vogeltrek, winterbossen, insecten en voorjaarsbloeiers. Je hoeft de eerste cursus niet gevolgd te hebben om deel te nemen aan de vervolgcursus.

violette gordijnzwam
violette gordijnzwam  -  Nico Kloek

Kosten

Dit is de tweede reeks in de serie basiscursus Veldbiologie van SoortenNL. Net als in de vorige reeks worden de digitale lessen voorafgegaan door een korte instructie per mail en zijn ze ook digitaal terug te kijken. Je kan meedoen na aanmelding en betaling van 25 euro. Zie de blauwe knop onderaan dit bericht.

Bij betaling van 75 euro krijg je toegang tot deze wintereditie, en ook tot de tien lessen uit de eerste reeks (en de bonusles over gallen). Bovendien ontvang je de tweede druk van het Basisboek Veldbiologie. Dat is veertig uur online informatie en veel leesplezier over planten en dieren in Nederland. Leuk om de donkere dagen te vullen met weetjes en feitjes en praktische tips over hoe je ze kunt herkennen en er zelf onderzoek naar kunt doen.

Ook deze reeks is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking tussen de soortenorganisaties in SoortenNL, IVN, KNNV, Vogelbescherming Nederland, Waarneming.nl, NJN en met steun van de Nationale Postcode Loterij.