gbexpeditiedook-van-gilslo04599
Terug naar overzicht

Gezocht: Expeditiegidsen in Zwartewaterland

Zwartewaterland
Betrekken van jongeren, Natuureducatie, Natuurkennis

Expeditiegidsen in Zwartewaterland

Expeditie Wildernis is een avontuurlijke struintocht voor leerlingen van groep 5 & 6 van het basisonderwijs uit Zwartewaterland. Tijdens de expeditie voeren de leerlingen verschillende educatieve opdrachten uit gericht op natuurbeleving. Als expeditiegids maak je de leerlingen enthousiast met een inleidend praatje en geef je duidelijke instructie over wat ze wel en niet gaan doen. Je zorgt er voor dat elk groepje de juiste materialen meekrijgt en spreekt met hen na wat ze ontdekt hebben. Als de klas vertrekt, controleer je nog even alle materialen en zorgt dat die weer op de juiste plek opgeborgen worden.

Expeditie Wildernis is onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta. Om deze reden bevat de expeditie bevat naast educatieve opdrachten gericht op natuurbeleving, ook opdrachten over het leven in een gebied als de IJssel-Vechtdelta. Boerderij Het Kamperriet ligt in een uitloopgebied waar het overstromingsrisico van water uit het Zwarte Meer, Ketelmeer en IJsselmeer hoger ligt dan elders. Een dijk beschermt de boerderij, maar wat als deze dijk doorbreekt of overstroomt? Wat doe je dan met de dieren? Waar gaan ze heen? Wat is het evacuatieplan?

Vaardigheden & Interesses

- Je hebt affiniteit met kinderen.

- Je bent geïnteresseerd in de natuur en je vindt het leuk om je hierin te verdiepen.

- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

- Je bent bereid om een training/informatiebijeenkomst bij te wonen op boerderij Het Kamperriet.

- Je bent in de maand april minstens 5 dagdelen beschikbaar.

Tijdsbeslag en ondersteuning Tijdsinvestering: in de maand april minstens 5 dagdelen. Training: je brengt een bezoek aan de boerderij Het Kamperriet. Handboek: je ontvangt een map met instructies en tips.

Meer informatie / interesse: Bel of mail met Rebecca Geeraert, Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.