IMG_E1259
Terug naar overzicht

Gezocht: Schoolgids Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Natuureducatie, Bezoekers ontvangen, Betrekken van jongeren, Natuurbeleving

Gezocht: Schoolgids Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Tijd voor nieuwe schoolprogramma’s! Niet alleen omdat corona roet in het eten gooide voor vele educatieve activiteiten. Ook omdat we aan het onderzoeken zijn om de educatieve programma’s uit te breiden naar het gebied in en rondom Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Lijkt het jou leuk om als schoolgids de volgende generatie te leren kijken naar het gebied met een bril van hoe het vroeger was en hoe je natuur kunt beleven? Dan zoeken wij jou!

Profiel

Je vindt het leuk om na te denken over hoe kinderen op een interactieve manier de verbinding tussen natuur, landschap en cultuur kunnen ervaren. Laat ze met andere ogen kijken naar het Nationaal Park, waar ze in of dichtbij wonen. Het hebben van een educatie achtergrond is hiervoor handig, maar niet nodig. Jouw enthousiasme en creativiteit is veel belangrijker!

Jij bent..

  • Iemand die het leuk vindt om kinderen op een interactieve manier de verbinding tussen natuur, landschap en cultuur te laten beleven
  • Nieuwsgierig naar het verhaal van het Nationaal Park en geïnteresseerd om deze buiten de grenzen van het ‘oude park’ uit te zetten
  • Iemand die op zoek is naar contact met andere enthousiaste vrijwilligers
  • Wonend in of rond het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal (van Ommen naar Markelo en van Raalte naar Wierden)
  • Minstens 1 keer per 1 maand beschikbaar

Het hebben van een achtergrond in het onderwijs is handig, maar niet per se nodig. Jouw enthousiasme is belangrijker! We vragen voor deze vrijwilligersfunctie wel om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Welke scholenprogramma’s?

Zie website voor meer informatie.

Speuren naar Palthe (groep 7/8)
Op zoek naar sporen uit het verleden. Speuren naar Palthe is een bestaand programma rondom het Landgoed de Sprengenberg.

Speurders van Twilhaar groep 7/8)
Met de GPS gaan leerlingen op zoek naar letterboxen met veldopdrachten. Speurders van Twilhaar is een bestaand programma rondom de schaapskooi van Twilhaar.

Malle de Mammoet (groep 1/2)
Spelenderwijs ontdekken leerlingen de (historische) kenmerken van het landschap. Daarbij maken ze kennis met de ijstijd en de verschillende sporen die je kunt vinden in het landschap; sporen achtergelaten door de wind, door water, door dieren en door mensen.

Boris de Mammoet (groep 5/6)
In dit programma maken leerlingen kennis met Boris de Mammoet. In 1996 zijn in de omgeving botten gevonden van deze mammoet. De botten vertellen ons iets over de geschiedenis van dit gebied, waar dus mammoeten hebben geleefd.

Joep gaat op Reis (groep 3/4)
Prikkel alle zintuigen en beleef op die manier de natuur en hoogteverschillen. Dit is een bestaand programma vanaf het Buitencentrum Nijverdal.


Wat kan je gaan je doen?

  • Excursies verzorgen voor een basisschoolklas met ander vrijwilligers, de leerkracht en begeleiders
  • Presentatie geven in de klas als voorbereiding (bij Speuren naar Palthe)
  • Controleren en onderhouden van de lesmaterialen
  • Dit doe je natuurlijk niet alleen maar samen met andere vrijwilligers!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je motivatiebrief zo snel mogelijk per mail o.v.v. ‘Vrijwilliger Schoolgids Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ naar t.rozendal@ivn.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Tina Rozendal, 06-43754290.