heggen-planten-hoop-heggen-2
Terug naar overzicht

Doe mee en plant streekeigen heggen voor biodiversiteit

de Haere Diepenveen
Landschapsbeheer, Sponsoring en crowdfunding, Bomen planten

Doe ook mee!

Hoopheggen, plant een hoop heggen met een hoop mensen. Heggen die hoop geven voor een toekomst van een leefbare aarde. Ons motto is dan ook: Help de aarde leefbaar te houden voor onze (klein)kinderen, plant heggen! Dit doen we op een luchtige en positieve manier samen met iedereen die aan wil sluiten om zo een vrolijke heggen-community te creëren.

Heggen zijn goed voor de biodiversiteit en horen van oudsher thuis in het afwisselende Overijsselse landschap. Onze missie is geslaagd wanneer we per jaar minimaal 5 kilometer aan heg aanleggen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, daar hebben we jou voor nodig! Jij kan samen met ons en de grondeigenaar meehelpen het landschap nog een stukje mooier te maken door jouw spierkracht te doneren als vrijwilliger!

We planten samen heggen op allerlei zichtbare locaties, natuurlijk in ons mooie Overijssel. Bij een boer, burger en/of buitenlui…iedereen die grond beschikbaar wil stellen en het onderhoud op de lange termijn kan garanderen kan in aanmerking komen voor inzet vanuit Hoopheggen.Als vrijwilliger kan je je een keertje aansluiten op een plantdag. Nog leuker is als je vaker komt helpen en/of de boodschap van hoopheggen wilt uitdragen in je omgeving. Het plantseizoen 20/21 start rond oktober. We geven van te voren de dagen aan wanneer we gaan planten, en hoeveel mensen daarbij nodig zijn. Kinderen zijn ook van harte welkom! Als je zin en tijd hebt sluit je aan op de datum die je het beste past.

meidoornheg in volle glorie
meidoornheg in volle glorie

fondsenwerving en communicatie

Ook als je je als vrijwilliger op een ander vlak wil inzetten om onze heggencommunity te vergroten horen wij dat graag. Bijvoorbeeld door het werven van sponsoren of op het gebied van communicatie. Start alvast door ons te liken op social media. Hoe meer mensen weten van ons mooie plan, hoe mooier we Overijssel kunnen maken.

Reiskosten kunnen vergoed worden, als je zelf een schep en handschoenen mee kunt brengen is dat fijn. We zitten nog in de opstartfase en willen nu zoveel mogelijk geld/donaties rechtstreeks aan het plantmateriaal besteden.

Geef je op via jijbent@hoopheggen.nl en je ontvangt van ons bericht of klik op de button bij dit bericht. Dan kunnen we samen de aarde een stukje mooier maken!

Met hoopvolle groet, Jantine, Joukje en Jet

Hoopheggen in corona-tijd

NB We zijn ons bewust van de beperkende omstandigheden in verband met het Coronavirus. Tegen de tijd dat de data bekend zijn en het plantseizoen start weten we beter hoe we er samen voorstaan. We verwachten dat juist het samen bezig zijn in de natuur, uiteraard met inachtneming van dan geldende richtlijnen, hoopvol kan zijn.