mentoren1
Terug naar overzicht

Wij zoeken mentoren

In heel Overijssel
Landschapsbeheer, Betrekken van jongeren, Natuureducatie

Wat doe je als mentor?

Als mentor begeleid je groepen die normaal gesproken niet in het veld werken. Dat kunnen basisscholen zijn, middelbare scholieren, bedrijfsuitjes, familiedagen, jongeren die onder leiding van hun begeleiders komen, vroeg dementen en hun mantelzorgers, Revalidanten, Vluchtelingen die inburgeren etc etc. Kortom iedereen. Als gevorderd mentor kun je ook helpen bij de opstart van een nieuwe vrijwilligersgroep of buurtinitiatief.

Jij bepaalt zelf welke dagen en groepen je wilt begeleiden. Dus je blijft baas over je eigen agenda, reistijd etc. Uiteraard krijg je reiskosten vergoeding, cursussen zijn gratis, kleding etc in bruikleen. Het is wel praktisch dat je een eigen auto hebt maar op fietsafstand van de Horte en in bezit van een rijbewijs is ook prima. (dan krijg je de bedrijfsauto mee indien nodig.)

Wij regelen uiteraard de contacten, gereedschap, werkplekken etc.

Wij vragen van jou:

  • Tijd door de weeks. Het is fijn als je je ongeveer 10 keer per jaar als mentor inzet.
  • Enige handigheid/kennis van het beheer van het landschap of gevoel,bereidheid om dat te leren.
  • Bereid zijn om bijscholing waar nodig te volgen In de bijlage staat wat we verplicht vinden en welke cursussen we wenselijk of nuttig vinden. Maar je mag ook zelf dingen aandragen.
  • Uiteraard moet je het leuk vinden om met allerlei mensen te werken in een team.
  • Beschikken over een emailadres
  • Verantwoordelijkheids gevoel.

Opleidingsprogramma

Voor mentoren is een uitgebreid opleidingsprogramma opgezet, waarbij je de kneepjes van het vak geleidelijk leert. Heb je enige ervaring in begeleiding van mensen, gereedschapsgebruik of natuurbeheer? Of lijkt je dit een uitdagende vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Carin de Cloe