Terug naar overzicht

Vacature Junior Ranger begeleider

Sallandse Heuvelrug
Landschapsbeheer, Buurttuinonderhoud, Natuureducatie, Natuurbeleving, Natuurkennis, Betrekken van jongeren

Vacature: Junior Ranger begeleider

Wil je samen met jongeren één zaterdagmiddag per maand in de natuur werken? Lees dan deze vrijwilligersvacature! Voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug zijn we op zoek naar een begeleider voor de Junior Rangers.

Profiel

Je vindt het leuk om buiten in de natuur te zijn en om jongeren enthousiast te maken. Het hebben van een groene achtergrond is hiervoor handig, maar niet per se nodig. Jouw enthousiasme is belangrijker!

Wat zijn Junior Rangers?

De Junior Rangers zijn een groep gezellige jongeren van 12 t/m 18 jaar oud die veel interesse hebben in de natuur. Boswachters en vrijwilligers nemen ze mee in dagelijkse werkzaamheden. Ze leren op een actieve manier over het onderhoud van de natuur, de planten die er groeien en de dieren die er leven.

Wat ga je doen?

o Je begeleidt samen met nog een begeleider (en vaak een boswachter of andere vrijwilliger) een gezellige groep Junior Rangers één zaterdagmiddag per maand bij verschillende soorten activiteiten en werkzaamheden in de natuur

o Je begeleidt de Junior Rangers bij het jaarlijkse afsluitende zomerkamp

o Je denkt mee over het jaarprogramma

o Je onderhoudt regelmatig contact met de andere begeleiders

o Je regelt diverse zaken die nodig zijn voorde zaterdagmiddag zoals deeg voor broodjes of wat te drinken

Wat levert het je op?

o Je ontdekt, onderhoudt en beschermt samen met d

o e jongeren het Nationaal Park

o Je leert zelf ook veel over de natuur in je eigen omgeving.

o Je maakt onderdeel uit van een gezellig team vrijwilligers

o Je wordt uitgenodigd bij jaarlijkse vrijwilligers momenten om andere vrijwilligers te ontmoeten, nieuwtjes over het park te horen en iets gezelligs te doen

o En natuurlijk worden jouw onkosten vergoed.

Wat vragen we van jou?

o Minimaal 1 zaterdag per maand beschikbaar

o Niet bang zijn om vies te worden

o Wonend in de omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

o Het fijn vinden om te functioneren in een gezellig team die ervoor zorgt dat de activiteiten voor de Junior Rangers doorgaan

o Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze vrijwilligersfunctie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

De organisatie

Junior Rangers is een project van IVN Natuureducatie binnen Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Met diverse partners (zoals Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Natuurmuseum Holterberg en De Sterrenwacht) werken we samen om er voor te zorgen dat Junior Rangers geweldige herinneringen kunnen maken. Een Junior Ranger voelt zich ambassadeur van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en jij daarmee ook!

Interesse?

Wil je nog meer weten over de Junior Rangers kijk dan op: https://www.sallandseheuvelrug.nl/over-het-gebied/natuureducatie/junior-rangers/

Ben je enthousiast? Stuur dan je motivatie zo snel mogelijk per mail naar Tina Rozendal, t.rozendal@ivn.nl van IVN Overijssel o.v.v. ‘Vrijwilliger Junior Rangers Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tina Rozendal, 06-43754290.