speelbos
Terug naar overzicht

Vacature Schoolgids Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Nijverdal, Haarle, Twilhaar
Natuureducatie, Natuurbeleving

Wil jij de nieuwe generaties (4-12 jaar) een mooie natuurervaring meegeven in ons Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug? Wordt dan schoolgids in Nationaal De Sallandse Heuvelrug! Voor alle leeftijden worden leuke en leerzame buitenlessen en activiteiten aangeboden, waarvoor enthousiaste begeleiders nodig zijn.

Wij bieden voor iedere basisschoolgroep een leuke en leerzame excursie in het bos aan. De zintuigen prikkelen staat hierbij centraal en deze leuke excursies worden door onze vrijwillige schoolgidsen georganiseerd.

Ga bijvoorbeeld met de kleuters op zoek naar 'Malle de Mammoet' bij De Pas in Haarle, wandel een mooie route rondom het speelbos in Nijverdal of neem de groep 8-ers mee rondom de Palthetoren of in het gebied Twilhaar. Onze poule van schoolgidsen is enthousiast en vaak al jarenlang betrokken. Je wordt dus onderdeel van een groep betrokken vrijwilligers.

Frequentie: wisselend, de schoolprogramma’s draaien van april tot juli en september tot november. Op basis van de aanmeldingen van scholen worden vrijwilligers gevraagd.

Profiel

Je vindt het leuk om buiten in de natuur te zijn en om schoolkinderen enthousiast te maken voor de natuur? Het hebben van een groene achtergrond is hiervoor handig, maar niet per se nodig. Jouw enthousiasme is belangrijker!

Welke scholenprogramma’s hebben we?

· Speelbosroute van Joep de Eekhoorn voor groep 1 en 2 (ook nog leuk voor groep 3 en 4)

· Malle de Mammoet voor groep 1 en 2 (ook nog leuk voor groep 3 en 4)

· Escape the Classroom voor groep 3 en 4 (of groep 1 t/m 4)

· Joep gaat op reis voor groep 3 en 4

· Boris de Mammoet voor groep groep 5 en 6

· Speuren naar Palthe voor groep 7 en 8

· Speurders van Twilhaar voor groep 7 en 8

Zie ook de website van De Sallandse Heuvelrug, klik hier.

Wat ga je doen?

o Je begeleidt samen met nog een of meerdere schoolgidsen een groep schoolkinderen door het bos bij Nijverdal, Twilhaar (tussen Nijverdal en Haarle) of De Pas in Haarle.

o Je vindt het leuk om inhoudelijk de kinderen iets bij te brengen òf juist organiserend alles klaar te zetten en een faciliterende rol aan te nemen.

Wat levert het je op?

o Je leert zelf ook veel over de natuur in je eigen omgeving en haalt voldoening uit het overdragen van deze kennis en ervaring aan de schoolkinderen.

o Je maakt onderdeel uit van een gezellig team vrijwilligers

o Je wordt uitgenodigd bij jaarlijkse vrijwilligers momenten om andere vrijwilligers te ontmoeten, nieuwtjes over het park te horen en iets gezelligs te doen. Vrijwilligers zijn ambassadeurs van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en jij daarmee ook!

o En natuurlijk worden jouw onkosten vergoed.

Wat vragen we van jou?

o Minimaal 1 x per maand beschikbaar

o Niet bang zijn om vies te worden

o Wonend in de omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

o Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze vrijwilligersfunctie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je motivatie zo snel mogelijk per mail naar Maaike Jansen via educatie@sallandseheuvelrug.nl o.v.v. ‘Vrijwilliger Schoolgids Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Maaike Jansen, 06-17109229.