lo08968
Terug naar overzicht

Vormsnoei van jonge fruitbomen in de buurt van Deventer

17 March 2018
In de buurt Deventer
Landschapsbeheer, Natuureducatie, Buurttuinonderhoud

Tijdens deze workshop van 1 dag leer je de basis principes van het snoeien van een fruitboom, zodat de jonge boom later een mooi gevormde, gezonde en sterke boom is die de oogst kan dragen. Omdat de meeste bomen niet groeien volgens het boekje gaan we het ook in de praktijk oefenen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die graag wil dat zijn nog jonge bomen uitgroeien tot sterke gezonde exemplaren die de oogst kunnen dragen en een sieraad in het landschap zijn. Een vooropleiding is niet nodig maar het is wel praktisch eerst onze gratis elearningmodule te volgen, deze vind je hier.

Duur van de workshop

De workshop duurt van 09.00 uur - 15.30 uur.

Overige informatie

Om alvast in de stemming te komen en zodat iedereen op gelijk niveau met de cursus begint raden we je aan onze gratis e-learningmodule te volgen. deze vind je hier.

Naast de theorie gaan we buiten aan het werk. Stem je kleding daarom goed af op het weer en kleedt je in laagjes. Kies stevige schoenen met stugge zolen in verband met het werken op een ladder. Landschap Overijssel zorgt voor de persoonlijke beschermingsmiddelen en het gereedschap.

Vergeet niet je eigen boterhammen mee te nemen, voor soep wordt gezorgd!

Schrijf je in!