Buurt aan het werk
Terug naar overzicht

Je straat vergroenen, zo doe je dat!

15 March 2022
online
Buurttuinonderhoud, Bewonersinitiatief, Bomen planten

Webinar dinsdag 15 maart 19.30 uur

Op dinsdagavond 15 maart is het webinar "Je straat vergroenen? Zo doe je dat!". Een online inspiratiesessie voor buurtinitiatieven, groene organisaties, wijkraden en iedereen die samen met zijn buren aan de slag wil om de straat te vergroenen. Het webinar begint om 19.30 uur.

buurt vergroenen, bijvoorbeeld met biologische bollen
buurt vergroenen, bijvoorbeeld met biologische bollen  -  Erik de Kruif

Samen met je buren de straat vergroenen

Steeds meer mensen steken de handen uit de mouwen om hun straat te vergroenen. Straten worden er niet alleen mooier door, maar meestal ook een stuk gezelliger! En niet onbelangrijk, in een groene omgeving is het een stuk prettiger wonen voor mens en dier!

De online sessie ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren in je straat aan de slag kunt gaan. Na een korte introductie over het belang van groen in de bebouwde omgeving, komen verschillende opties aan bod van de aanleg van geveltuintjes tot het beplanten van boomperkjes. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: wat is er zoal mogelijk, wat kan de gemeente voor je betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden? Ook vertelt een inwoner van Zwolle hoe hij samen met de buren de straat heeft vergroend.

Lijkt het jou ook wat om samen met de buren je straat te vergroenen? Doe dan mee en meld je aan. Meer informatie over het programma is te vinden op de nieuwspagina van Natuur en Milieu Overijssel.

Aanplant staat klaar
Aanplant staat klaar

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Loet van der Heijden, Natuur en Milieu Overijssel, heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Telefonisch: 038-425 0978 (ma t/m wo)

Complete uitnodiging online sessie 'vergroenen straat'