hoogstamlo01610

De hoogstambrigade Deventer/Salland

De hoogstambrigade Deventer/Salland bestaat uit 17 mannen en vrouwen. We hebben gemeen dat we in de winter graag in de buitenlucht met elkaar fruitbomen willen snoeien als deskundige hulp van eigenaren van hoogstamboomgaarden. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 55 jaar. Onze groep is alleen actief vanaf de natuurwerkdag, begin november tot eind maart. We werken niet aan de zomersnoei. Ons werkgebied betreft de omgeving van Deventer aan beide zijden van de IJssel (ook Gelderland) . We bestaan aan 20 jaar en hebben op meer dan 100 locaties gewerkt. We willen graag verjonging en iemand die mee helpt bij de coördinatie van het werk!

Ongeveer 10 jaar geleden is er naast de HB ook de Stichting IJsselboomgaarden gekomen die op een veel breder terrein met vernieuwingen probeert boomgaardeigenaren te helpen met het behoud van boomgaarden. Zie www.ijsselboomgaarden.nl

Bijeninitiatief Hoogstambrigade Deventer

Contactpersoon: Rob Le Rutte
Mail

Telefoon: 0570-652171

We zijn werkzaam op openbare grond van tussen de 1/2 en 1 hectare. Locatie: Nico Bolkensteinlaan te Deventer. We werken samen met terreinbeheerders, scholen en agrariërs.

Actiepunten van ons:

  • Aanplant gevarieerde bomen en struiken;
  • Inzaaien bloemenmengsel;