Groene Loper Deventer

De Ulebelt verbindt in het project Groene Loper Deventer bestaande buurtinitiatieven in het groen, en maken deze initiatieven zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis.

Groene Loper Deventer organiseert leerzame workshops, inspirerende excursies, en praktische uitwisseling van ervaringen.

Groene Loper Deventer wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel.

Nieuws van Groene Loper Deventer

Alle actuele berichten van de Groene Loper Deventer vind je hier. Kijk daar bijvoorbeeld naar de actie met Eetbare struiken, die we in het najaar van 2021 gaan uitvoeren!

Eetbare struiken
Eetbare struiken

Digitale nieuwsbrieven Groene Loper Deventer

Voor groene buurtinitiatieven binnen Groene loper Deventer brengen we een digitale nieuwsbrief uit, om informatie en ervaringen uit te wisselen en nieuwe activiteiten aan te kondigen. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Geef je dan op via het contactformulier!

Lees de nieuwsbrieven van juli 2021 of april en juni 2020 hier.

We ondersteunen jullie graag met jullie groene buurtproject!

Groene buurtinitiatieven, die meedenkhulp willen, advies over fondsen of PR, op zoek zijn naar de beste manier om meer buurtgenoten te betrekken bij het groen, of die hun tuin graag meer voor het voetlicht willen krijgen, zijn bij de Groene Loper aan het goede adres! We vinden en verbinden graag mensen. In de afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld workshops geweest over werven van vrijwilligers. Er zijn voor zeven buurttuinen infoborden gemaakt, waarop foto’s te zien zijn die gemaakt zijn door kinderen uit de buurt, over de buurttuin. De Groene Loper heeft geholpen met financiering van bijvoorbeeld plantenperken, bloembollen en ontbijtsessies. Samen kunnen we veel ervaringen en informatie uitwisselen en zo een prachtig groen netwerk vormen in de gemeente Deventer! Hierin werken we ook samen met de wijkmanager, Het Groenbedrijf, de gemeente en andere (groene) organisaties. Doe je ook mee?!