Hoogstambrigade_03_IMG-20201010-WA0006

Hoogstambrigade Zwartewaterland

In samenwerking met de gemeente Zwartewaterland, Landschap Overijssel en ook de Veldschuur vormen we de hoogstambrigade Zwartewaterland. We snoeien fruitbomen in en om Hasselt en de komende jaren breiden we uit naar de kernen Zwartsluis, Genemuiden en alle buitengebieden.

In Hasselt staan ruim vijftig fruitbomen op openbaar terrein. Hiervan mag iedereen de vruchten plukken. In het voorjaar zijn rijk bloeiende fruitbomen een genot om te zien. In het najaar komen vruchten in de plaats van die bloesempracht. Van een fruitboom geniet je dus twee keer! Hoe mooi is het als een stad of dorp overal fruit heeft hangen dat door de bewoners geplukt mag worden. Fruitbomen leveren in de openbare ruimte ook een forse bijdrage aan de biodiversiteit. Hiermee maak je de verbinding met de natuur.
In fruitbomen komen educatie, beleving en het zelf ervaren samen. Kinderen reageren er heel positief op; ze vinden het leuk om met de natuur bezig te zijn. Zo leren onze kinderen dat een appel aan de boom groeit en niet uit de supermarkt komt.

Meedoen?

Als je een keer mee wilt doen met een activiteit van de Hoogstambrigade, neem dan via onderstaand contactformulier contact met mij op.

Tot gauw!