knuppelpad-knnv
knuppelpad-knnv

KNNV Vriezenveen

De KNNV afdeling Vriezenveen kent zowel KNNV-leden als excursieleden. Ze organiseert jaarlijks wandelingen, fietstochten, landschap-, planten-, vogel-, insecten- en paddenstoelenexcuries. Verder worden lezingen gehouden. De afdeling doet inventarisatiewerk en verwerkt de gegevens in rapporten. Er is een nestkastproject en in het voorjaar worden padden overgezet.
We volgen kritisch nadelige natuur/milieuontwikkelingen.

De afdeling heeft werkgroepen voor: vogels, natuurbescherming, landschapsbeheer, “Vriezenveen schoon", natuurfotogroep -en "Educatieve Kruidentuin". De laatste is gelegen achter sportcentrum De Stamper te Vriezenveen-Midden.

Verder is de jeugd van 9-13 jaar opgenomen in een speciale natuurclub met een extra eigen jaarprogramma. Naast activiteiten voor leden biedt de afdeling Vriezenveen zowel inwoners van de gemeente Twenterand en omgeving als vakantiegangers op verschillende manieren de mogelijkheid het contact met de natuur te verstevigen.

De KNNV Vriezenveen onderhoud binnen de gemeente Twenterand nauwe contacten met de IVN Den Ham en de Milieuraad Den Ham-Vroomshoop

Klik hier voor de diverse werkgroepen

Bijeninitiatief van de KNNV - afd Vriezenveen

Contactpersoon: Bram Jongsma
Mail

Telefoon: 0546-562317

We zijn werkzaam op particuliere grond tussen de 1/2 en 1 hectare. Locatie: Linthorstlaan 50 Twenterand.

Actiepunten van ons:

  • Bewust nalaten gebruik chemische bestrijdingsmiddelen;
  • Aanplant gevarieerde bomen en struiken;
  • Aanplant voorjaarsbloeiende bolgewassen;
  • Plaatsen bijenkasten/bijenhotels;
  • Aanplant drachtplanten.