16 maart Repair Café in Infopunt Duurzaam Doen
Terug naar overzicht

16 maart Repair Café in Infopunt Duurzaam Doen

16 March 2024
Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk
Bewonersinitiatief, Bezoekers ontvangen, Netwerken en samenwerken, Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Duurzaamheid

Zaterdag 16 maart zijn de vrijwilligers van Repair Café Steenwijkerland aanwezig in het Infopunt Duurzaam Doen van Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Zij bieden je de helpende hand bij allerlei reparaties: van fiets tot spijkerbroek en van blender tot knuffel. Tussen 10.00 en 14.00 uur ben je van harte welkom aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Tweede leven

Bij het Repair Café kun je textiel, kleding, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed laten maken. Met als doel om spullen te hergebruiken in plaats van weg te gooien. Zo gaan we zuiniger om met grondstoffen. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee, want je bespaart geld.

Gratis reparaties

Het Repair Café is gratis toegankelijk en reparaties worden gratis uitgevoerd. Een vrijwillige bijdrage wordt wel van harte aanbevolen om de kosten voor het materiaal te dekken. Deskundige vrijwilligers gaan op allerlei terreinen voor jou aan de slag. Dit doen ze met het juiste gereedschap, materiaal, kennis en hun ervaring. Dus neem je kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.

Voor iedereen

Heb je niets om te repareren? Kom ook dan gezellig langs. De koffie en thee staan voor je klaar. Kijk of help bijvoorbeeld mee bij een reparatie van iemand anders. Het Repair Café is zaterdag 16 maart eenmalig niet in de Kringloopwinkel in Tuk, maar bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Tussen 10.00 en 14.00 uur ben je welkom.