fotostrook
Terug naar overzicht

3 fantastische groene acties 2022

24 september 2022
Losser en Oldenzaal
Bewonersinitiatief, Biodiversiteit

3 fantastische groene acties: stoepgroen, bollen en budget

Deze 3 groene acties voor de komende maanden willen we graag met je delen! Acties die goed met elkaar te combineren zijn, trouwens

1) gratis planten voor stoeptuinen,

2) financiën aanvragen bij het Oranje Fonds om tijdens burendag je buurt te vergroenen

3) biologische bloembollenactie.

1. Gratis planten voor stoeptuinen

Je hebt misschien wel een kaal stuk stoep in je voortuin of op gemeenschappelijk terrein van je vereniging of organisatie. Misschien heb je geen voortuin maar wel een brede stoep voor je huis. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een kleurig bloemenfestijn? Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op! Ook zo’n mooi tuintje in jouw straat of terrein? Groene Loper Losser-Oldenzaal geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die die op eigen terrein tegels gaan wippen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. HIER lees je meer over de gratis plantenpakketten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het provinciale programma Natuur voor Elkaar en het Prins Bernhard cultuurfonds.

2. Biologische bloembollen

Door grootschalige inkoop heeft de Groene Loper Enschede een zeer aantrekkelijke aanbieding geregeld voor biologische bloembollen via Natural Bulbs. De prijzen liggen minimaal 50% onder de winkelwaarde. De bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het vroege voorjaar veel kleur aan de straat. Er zijn vier pakketten samengesteld:

Pakket S: 130 bloembollen voor 25 euro

Pakket M: 225 bloembollen voor 50 euro

Pakket L: 540 bloembollen voor 100 euro

Pakket XL: 790 bloembollen voor 150 euro

Initiatieven kunnen deze bloembollen onderdeel laten uitmaken van hun financiële aanvraag voor Burendag bij het Oranje Fonds.

HIER lees je alles over de inhoud van de bollenpakketten (soorten en aantallen)

3. Financiën aanvragen om je buurt te vergroenen tijdens Burendag

Wil je als buurtinitiatief of maatschappelijke initiatief een vergroeningsactie organiseren op Burendag? Wil je overleggen over de invulling of hulp bij de aanvraag van financiën? Mail dan naar: groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com (tussen 20 juli en 10 augustus wordt de mail niet gelezen).

HIER lees je alles over burendag

Tot slot willen we jullie ook wijzen op het overzicht met fondsen en subsidies voor lokale groene initiatieven: https://storage.googleapis.com/.../subsidies-groene...

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons!