fotostrook
Terug naar overzicht

Gratis planten voor stoepgroen

24 september 2022
Losser en Oldenzaal
Bewonersinitiatief, Biodiversiteit

Stoepgroen, samen doen!

atie GRATIS PLANTEN VOOR STOEPTUINEN, vraag aan vóór 25 augustus

Gratis planten voor stoeptuinen

Je hebt misschien wel een kaal stuk stoep in je voortuin of op gemeenschappelijk terrein van je vereniging of organisatie. Misschien heb je geen voortuin maar wel een brede stoep voor je huis waar een geveltuin past. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een kleurig bloemenfestijn? Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op! Ook zo’n mooi tuintje in jouw straat of terrein? Groene Loper Losser-Oldenzaal geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven (minimaal 3 bewoners in 1 straat), zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die die op eigen terrein tegels gaan wippen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. HIER lees je meer over de gratis plantenpakketten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het provinciale programma Natuur voor Elkaar en het Prins Bernhard cultuurfonds.

Tot slot willen we jullie ook wijzen op het overzicht met fondsen en subsidies voor lokale groene initiatieven: https://storage.googleapis.com/.../subsidies-groene...

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons!