bladeren-zonlicht-lr-79

Groene Loper Losser Oldenzaal

De Groene Loper Losser Oldenzaal maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt)-initiatieven in Losser en Oldenzaal van klein tot groot, met elkaar kennis te laten maken en beter zichtbaar te maken. Wij organiseren daarom netwerkbijeenkomsten, gezamenlijke activiteiten en stellen budget ter beschikking van groene initiatieven.

Maak je straat groen tijdens Burendag 2021

Geld voor een groene buurt

buren, buurttuinen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven kunnen financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag, zaterdag 25 september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Voor verder informatie: www.burendag.nl

NAJAARSACTIE - AANKONDIGING mmm...natuur om op te (vr)eten

in het najaar komt Groene Loper Overijssel met een nieuwe actie. Als Groene Loper Losser-Oldenzaal doen we hier graag aan mee. Met de campagne ’MMM, natuur om op te (vr)eten’ willen wij bewoners en maatschappelijke instellingen stimuleren om ‘eetbaar groen’ voor mens en dier te planten. Dit keer gaan wij ook maatschappelijke organisaties uitdagen om mee te doen aan deze actie, zo kunnen bijvoorbeeld zorginstellingen, scholen en sportverenigingen hun terrein van bessen dragende struiken voorzien. Zo krijg je meer vogels en andere dieren op je terrein en valt er behalve voor dieren ook voor mensen wat ‘te snoepen’ en te genieten. We gaan verschillende pakketjes samenstellen van bessen dragende struiken die gratis zij aan te vragen, onder één voorwaarde: wij verwachten ook een ‘tegenprestatie’ in de vorm van het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren, bijvoorbeeld met het ophangen van nestkasten, plaatsen van water- en/of voederbakken. Na de zomervakantie ontvangen jullie meer informatie.

mmm...natuur om op te (vr)eten
mmm...natuur om op te (vr)eten

Balkonieren in Oldenzaal

Maak van je balkon een groen paradijsje.