Buurt aan het werk
Terug naar overzicht

Bewonersavond Groene Loper Kampen

3 March 2021
Kampen
Bewonersinitiatief

Samen aan de slag voor een groene buurt

Op woensdagavond 3 maart organiseert Groene Loper Kampen een digitale bijeenkomst voor bewoners die aan de slag willen met het vergroenen van hun straat of buurt. Heb jij een goed idee? Meld je aan voor de bijeenkomst en we maken er samen een succes van!

Het vergroenen van je eigen straat fleurt de buurt op en heeft ook nog eens een positief effect op de gezondheid van jou en je buren. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en brengt verkoeling op warme zomerdagen.

Groene Loper Kampen is een nieuw initiatief dat samen met bewoners uit Kampen en omgeving de buurt wil vergroenen. Denk hierbij aan geveltuinen, stoeptuinen, een buurtboomgaard, insectenhotels of bloemenlinten. Zo maken in heel Kampen en omgeving betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger.

Bewonersbijeenkomst
Op woensdagavond 3 maart organiseert Groene Loper Kampen om 19.30 uur een digitale bijeenkomst voor bewoners die interesse hebben om samen met anderen hun buurt te vergroenen. Tijdens deze bijeenkomst bedenken we samen welke vergroeningsacties we kunnen gaan opzetten. Met deze input maken we een concreet actieplan. Heb jij goede ideeën om je buurt op te fleuren? Of zoek je ondersteuning voor jouw groene buurtinitiatief? Meld je dan aan!

Groene Loper Kampen
Groene Loper Kampen stimuleert, verbindt en versterkt groene buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee daarachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door Gemeente Kampen en het programma Natuur voor Elkaar (Provincie Overijssel).

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op met Alma Streefkerk, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250993.