img9039
Terug naar overzicht

Bijen gastdocenten voor het basisonderwijs

Zwolle
Natuureducatie

Ben jij net als wij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Zij geven lessen in de klas en in het veld en kunnen daarbij gebruik maken van een veelheid aan prachtige lesmaterialen van de Bijenbeweging. Belangstelling of meer weten, bel of mail ons.

Bijencampagne basisscholen

In 2021 organiseren wij samen met de natuureducatie centra van Overijssel een bijencampagne voor basisscholen. We bieden verschillende zaadmengsels, lesmateriaal en de mogelijkheid van een gastles in de klas. Het centrale thema is bijen & biodiversiteit. Aan bod komen onder andere: de verschillende soorten bijen, het belang van en bijen voor de bestuiving en de leefomstandigheden (die onder druk staan). Lees meer over de Scholen voor bijen campagne op de scholenwebsite van de BIjenbeweging Overijssel.

Belangstelling?

Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel. Tel: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.