Milo Dinkelaar-03502 (1)
Milo Dinkelaar
Terug naar overzicht

De meest feestelijke plantdag van 2022!

17 December 2022
Wijhe
Landschapsbeheer, Bewonersinitiatief, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Samen lukt het!

Kerst-plant-editie! Op een eeuwenoud erf gaan drie bewoners weer het oude groene raamwerk herstellen van heggen, boomgaard, erfbosje. Wat een enorm herstel van zowel landschap, als biodiversiteit. De initiatiefnemers gaan een uitdaging niet uit de weg, want we planten 17 december in een ochtend wel 750 meter gemengde heg. Doe mee en geniet van de buitenlucht en val voldaan aan op de kerstdis! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.