biodiversiteit---2019-04-18_ivn_buitenles_de-kraal_tholen_juri-hiensch_mg_0070-1
ecogroen is voor iedereen te doen
Terug naar overzicht

Ecomarkt 'In Groene Doen'

12 november 2022
Holstohus Olst
Duurzaamheid, Bewonersinitiatief

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe orrganiseert een ‘Ecomarkt’ onder de titel 'In Groene Doen'. Dit is een dag-event waarop allerlei ‘groene’ initiatieven en organisaties uit de regio zich kunnen voorstellen aan het publiek. Zo kunnen we gezamenlijk werken aan bredere betrokkenheid en versterking van ons netwerk.

(Voorlopige) Datum Zaterdag 12 november

We nodigen alle groene spelers in de regio uit om op deze dag in het Holstohus in Olst hun eigen tafel(s) en/of kramen met informatie te komen bemensen, en/of een workshop, excursie of andere activiteit aan te bieden. Zodat we samen kunnen laten zien wat we allemaal voor moois, wezenlijks en hoopvols in onze omgeving doen, en hoe nieuwe mensen daarbij kunnen aansluiten. Alle ideeën voor invulling zijn welkom; samen kunnen we die wellicht nog rijker maken.

Ook onderzoeken we de mogelijkheid om die middag een brede dialoog te organiseren over hoe we als regionale samenleving afscheid van bestrijdingsmiddelen kunnen gaan nemen - of we die nu gebruiken als overheden, boeren of burgers. ‘s Avonds zouden we ter afsluiting wel een inspirerende ‘groenfilm’ willen draaien.

Het idee voor zo’n markt leeft al langer bij ons, maar uitvoering zat er vanwege corona lange tijd niet in. Ons doel hiermee is om meer mensen ‘in groene doen’ te krijgen. We willen graag anderen aansteken met onze eigen gedrevenheid, en meer verband helpen leggen tussen allerlei groene spelers in de regio. We vinden het tijd om verder uit onze bubbels te treden zodat we ook meer impact kunnen maken. Want groen doen is niet zomaar een hobby - het is.... we laten graag samen met jullie zien wat het allemaal kan zijn.

Vraag aan JOU

Daarom hebben we een paar vragen.

  • Voel je ervoor om op een of andere manier mee te doen? Laat het ons weten!
  • Zo ja, noteer dan 12 november alvast.
  • Speel met ideeën voor invulling van die dag - voor je eigen club of initiatief, of voor het hele gebeuren. We denken graag mee.
  • Bedenk welke groene actievelingen en initiatieven wij misschien nog niet kennen; Wijs die initiatieven op deze dag of stuur hun contactinfo aan ons door. Wij kunnen hen dan meer informatie geven.
  • Stuur een mail naar dit adres

De Groene Karavaan

De provincie Overijssel organiseert dit najaar een Groene Karavaan. Deze karavaan gaat door heel Overijssel heen waar bijzondere en streekgebonden initiatieven op het gebied van groen en duurzaamheid plaatsvinden. De karavaan begint in Salland, en zou precies op 12 november eindigen. . We gaan dan ook ons best doen voor een goeie combi!

Meer informatie over de Groene Karavaan: klik HIER