IMG_1229
Bas van Krieken
Terug naar overzicht

Een beetje ambitie is gezond!

10 December 2022
Diepenheim
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving, Soortbescherming

Werken onder het genot van een hapje en een drankje

Op dit stukje prachtig Twents landschap, is nog heel wat landschap te herstellen. De initiatiefnemers hebben een enorm ambitieus plan om biodiversiteit en het typische Twentse landschap een boost te geven. Op 10 december starten we met stap 1, namelijk 200 meter gemengde heg aanleggen. Top catering is totaal op orde bij deze gastvrije professionals. Kom mee helpen. Meld je aan! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.