WhatsApp Image 2022-10-08 at 15.02.23 (1)
Terug naar overzicht

Een paardenbak vergroenen in Lierop!

3 december 2022
Lierop
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Veekerend & diervriendelijk

In Lierop staat een oude boerderij die wordt bewoond door twee gezinnen. De omliggende weides zijn voormalige landbouwgronden, waar nu paarden grazen. Om de biodiversiteit te herstellen planten we hier veekerende, paardvriendelijke heggen. Dubbel plezier! Kom planten in het Brabantse land! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.