Foodcamps-evenbrite
Zorg voor het boerenland
Terug naar overzicht

Foodcamp bij jouw Caring Farmer in Zwolle

11 September 2021
Zwolle
Voedselbos, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Leerzame middag bij de Fruittuin van Nien

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp: een leuke en leerzame middag bij een boer. In gesprek met de boer over zijn/haar bedrijf, kennismaken met mede betrokken consumenten uit je regio. Maar ook samen met de boer oogsten en vervolgens ter plekke de oogst bereiden met een chefkok.

Sinds een paar jaar is de Fruittuin van Nien onderdeel van de Zwolse stadlanderijen. De mens weer in verbinding brengen met de natuur is haar missie. Samen met de andere ondernemers verkopen ze samen hun producten in de lokale boerderijwinkel naast de boomgaard. Kom je op bezoek 11 september?

Ook voor kinderen is er een programma: zij kunnen zich helemaal uitleven tijdens een bootcamp, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken, beantwoordt de boer al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is hij op deze manier gaan boeren? ‘

een avontuur voor jong en oud
een avontuur voor jong en oud  -  Caring Farmers

bodem - bootcamp - oogsten -koken

Caring Farmers wachten beleid niet af, maar gaan op reis. Op reis naar een ander voedselsysteem. Ze werken toe naar natuurinclusieve kringlooplandbouw. Waar de biodiversiteit toeneemt. Waar alle dieren buiten lopen. En boeren en klanten elkaar kennen.

De Foodcamps zijn een uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven samen met papa en mama tijdens een bootcamp. Daarna samen op voedselavontuur! In de stal, de wei, boomgaard of groentetuin oogst je samen met de boer je producten, en bereid deze in een foodtrailer met een échte kok.

De boer helpt bij het oogsten en vertelt: Waar komt je eten vandaan? Waarom is de bodem zo belangrijk? Hoe kun je de natuurlijke processen gebruiken voor je boerenbedrijf? Waarom is deze boer zo gaan boeren? Kom spelen en leren bij jouw boer!

Dit evenement wordt georganiseerd door Lekker Boer in samenwerking met Caring Farmers, als onderdeel van de eerste stappen in de uitvoering van het visieplan 'Re-root the Dutch Food System'.

Mede mogelijk gemaakt door Triodos Foundation.

Wij zijn Caring Farmers

Caring Farmers zijn bijna 250 boeren die niet afwachten, maar op reis gaan. Op weg naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw, waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten.