zorgend landschap hof espelo
nico kloek
Terug naar overzicht

Gezocht: mensen met een groot hart

Twente
Landschapsbeheer, Natuurbeleving

Gezocht: mensen met hart voor groen en hun medemens

Hou jij ervan lekker buiten bezig te zijn én heb je een groot hart? Dan is dit misschien iets voor jou.

Samen met andere vrijwilligers en een zorgbegeleider begeleid je een team van mensen met vroege dementie of ander niet aangeboren hersenletsel. Je gaat op de meest bijzondere plekken in Twente aan de slag om het verschil te maken voor het mooie Twentse landschap. Uiteraard werk je zelf ook lekker mee.

Je hoeft geen groene kennis of ervaring te hebben, dat kun we je leren. We vragen wel je gevoel voor humor en relativeringsvermogen mee te nemen.

vogelkers zagen bij het Lonnekermeer
vogelkers zagen bij het Lonnekermeer  -  Nico Kloek

Werken voor mens én voor natuur

Op maandag werken we vanuit Erve Peeze (Bornerbroek) en op de donderdagen vanuit Hof Espelo ( Enschede) Het is fijn als je je bij 1 van de groepen kunt aansluiten; dat mag iedere week zijn maar met 1 keer per 14 dagen maak je ons ook blij.

Wat ga je zoal doen? Op diverse natuurterreinen en landgoederen beheer je heidepercelen, singels, paden en lanen samen met de groep. De werkzaamheden zijn heel divers en dragen altijd bij aan het Twentse landschap. Samen maken jullie het verschil, voor de mensen in de groep en voor de natuur.

De verantwoordelijkheid voor de zorg ligt niet bij jou, maar bij de zorgbegeleider die altijd vanuit Carint Reggeland meegaat. Landschap Overijssel zorgt voor de groene kant van het werk, gereedschap, een reiskostenvergoeding, verzekering en korte cursussen zodat jij je werk goed kunt doen.

Wil je meer weten of een keer kennismaken? Neem dan contact op met Carin de Cloe. Ze is bereikbaar per telefoon bereikbaar via 06-43814894.