wandelen
Wandelen op 1,5 meter afstand - Landschap Overijssel
Terug naar overzicht

Gidsen op 1,5 meter

2021-06-15
Online
Natuureducatie, Natuurbeleving, Natuurkennis

Wat fijn! We mogen weer op pad om mensen het bijzondere landschap te laten zien, maar wel volgens de richtlijnen van het RIVM. Maar hoe werkt dat op 1.5 meter afstand? Dat leren wij je tijdens deze cursus!

Sinds de komst van corona is er veel veranderd. Veel mensen hebben de natuur dichtbij huis (opnieuw) ontdekt. Voor gidsen was er lange tijd geen mogelijkheid om op pad te gaan. De passie om mensen mee te nemen in de natuur en het verhaal te vertellen is onveranderd gebleven. We zijn gelukkig zover dat we onze cursussen weer voorzichtig mogen opstarten, maar wel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Hoe houd je mensen betrokken bij je verhaal en hoe laat je ze ook de kleine details van de natuur zien? Alles wat hierbij komt kijken wordt tijdens deze cursus behandeld. Je krijgt handvaten en een rugzak vol mogelijkheden mee naar huis om je werk als gids zo goed mogelijk uit te voeren.

Het verhaal vertellen op afstand
Het verhaal vertellen op afstand

Informatie online workshops

Heb je nog niet eerder via Zoom deelgenomen aan een online bijeenkomst en wil je graag vooraf weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij bieden de mogelijkheid om een proefsessie ‘Zoom’ te volgen. Op deze manier ben je goed voorbereid, je weet hoe het programma Zoom werkt zodat jij je tijdens de bijeenkomst goed kunt concentreren op de stof.

Proefsessie aanvragen?
Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@landschapoverijssel.nl en vermeld in het onderwerp de naam van de cursus en geef je telefoonnummer aan ons door.