processed
buurt aan zet
Terug naar overzicht

Groen in je buurt? Zo doe je dat!

16 March 2021
ONLINE
Bewonersinitiatief, Buurttuinonderhoud

Online inspiratie bijeenkomst

Steeds meer mensen en organisaties steken lokaal de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te vergroenen. Dat is hard nodig! Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in de bebouwde omgeving hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor.

Met de online inspiratiesessie "Groen in je buurt, zo doe je dat!" krijg je inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Schuif je aan?
In de buurt samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn.

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door Groenbezig, het platform voor groen vrijwilligerswerk in Overijssel.

Uitnodiging webinar 'Groen in je buurt'

Speciaal voor groene buurtinitiatieven

Deze online inspiratiesessie wordt speciaal georganiseerd voor buurtinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met anderen de buurt wil vergroenen in Overijssel. Je hoort waarom een groene buurt veel fijner is om in te wonen en er zijn praktijk ervaringen zodat je niet het wiel zelf hoeft uit te vinden.

Deze avond wordt gehouden op dinsdagavond 16 maart, 19.15 tot uiterlijk 21.00 uur

en daar pluk je met de buurt de vruchten van
en daar pluk je met de buurt de vruchten van

Programma

Waarom wil je jouw eigen omgeving vergroenen, hoe doe je dat en welke obstakels kan je tegenkomen? Dat zijn vragen die we in dit webinar gaan beantwoorden. Maarten Bruns (IVN) laat ons aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang is van groen in de bebouwde omgeving. Na deze introductie nemen we een tweetal voorbeelden onder de loep.

Hoe pak je het aan, hoe betrek je de buurt, wat kan de gemeente voor jullie betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden? Maak een keuze uit twee inspirerende verhalen uit de praktijk en stel je vragen:

  1. Het vergroenen van je straat
    Wil jij samen met de buren je straat vergroenen? Schuif dan aan, doe inspiratie op en krijg tips en trucs hoe je zo iets aanpakt van Arjan Broer (Groene Loper Zwolle).
  2. Aanleg van een bloemenlint in stad/dorp
    Wil je als lokaal initiatief meer groen in je dorp of stad? Daar zijn allerlei acties voor te bedenken. Angelien Hoppen (Groene Loper Enschede) deelt haar ervaringen over het bloemenlint dat zij voor wilde bijen en insecten heeft aangelegd.
Groene Loper Overijssel

.

partner

Groene Loper Overijssel

.