d3ed663f-856a-4222-94f9-cea375e4b12b.JPG
Terug naar overzicht

Heggen planten: gezellig, effectief en in 1 ochtend resultaat!

12 November 2022
Overijssel
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit

Biodiversiteitsherstel met Hoopheggen

In Haarle planten we langs weides en sloten aan de voet van de Hellendoornse berg. We planten bij twee heggen-plantmeesters, die na kilometers heggen planten bij anderen, nu eindelijk op eigen terrein de handen uit de mouwen kunnen steken. Landschap en biodiversiteit krijgen hier een enorme oppepper. Kom jij helpen? Meld je aan

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.