minikronieken filmpjesmakers1
vloggers gezocht
Terug naar overzicht

Gezocht: filmers voor Minikronieken boerenfamilies

Overijssel
Vinden en binden van vrijwilligers, Communicatie en PR

Word documentaire-maker

7 boerenfamilies in Overijssel maken deze zomer ieder hun eigen documentairefilm, waarin de streekeigen landbouw centraal staat. Ze worden daarbij geholpen door vrijwilligers van Landschap Overijssel en Minikronieken.

De films zijn onderdeel van het project ‘streekgebonden landbouw’ van Landschap Overijssel. Doel is om verhalen uit verleden en heden te delen en inspiratie te bieden voor toekomstige plannen op en rondom het erf.

De productie van de films wordt uitgevoerd volgens de Minikronieken methode, onder leiding van Masja de Roy. Per film wordt een crew gevormd bestaande uit een telg van de familie en een amateurfilmer of amateurfotograaf. Er worden dus in totaal 7 filmcrews gevormd, die getraind en begeleid worden door professionele documentairemakers van Minikronieken. Het project start op 18 juni en de films zijn najaar 2022 gereed.

Voor het filmen zoeken wij nog mediastudenten of fotografen die graag ervaring en kennis willen opdoen in het maken van documentairefilm.

Info en aanmelden via de link in dit artikel

Een van de locaties
Een van de locaties

Training filmen en storytelling

Met de Minikronieken methode worden burgers getraind om levensverhalen van anderen vast te leggen in korte films. Een Minikroniek onderscheidt zich van een informatieve film of reportage, doordat er gewerkt wordt met storytelling technieken en dramatische principes die ook in fictie gebruikt worden. Hierdoor krijgen de films een grote impact op kijkers èn makers.

Minikronieken worden sinds 2014 ingezet in gemeenschapsprojecten waarbij verbinding en diversiteit belangrijke doelen zijn. Minikronieken biedt ook een educatief programma aan op middelbare scholen.

Streekeigen landbouw

Landschap Overijssel wil graag een bijdrage leveren aan de discussie rond biodiversiteit en streekeigen landschap in relatie tot agrarische bedrijfsvoering. Niet met pasklare antwoorden, maar vanuit kennis van het historische landschap en de ontwikkeling daarvan.

Doel van het project ‘Streekeigen Landbouw’ is om een schets te maken van zeven agrarische bedrijven in de zeven natuurlijke landschappen van Overijssel; van ontstaansgeschiedenis tot en met mogelijke toekomstige doorontwikkeling. Onderdeel van het project is het maken van zeven korte filmpjes van de erven en hun bewoners.

Lees hier meer over het project Streekeigen Landbouw