henrica-de-joode-5
Terug naar overzicht

Natuurwerkdag 2018

2018-11-03
Overijssel
Landschapsbeheer

Landelijke Natuurwerkdag op 3 november

‘Groene Workout’ in je eigen buurt

Dit jaar staat de Natuurwerkdag op 3 november in het teken van ‘Groen en gezondheid’. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen een positieve weerslag heeft op je algehele gezondheid. Combineer deze twee en je geeft daarmee niet alleen jezelf een boost, maar ook het landschap. Dit jaar organiseert Landschap Overijssel naast de ‘standaard’ locaties ook een aantal bijzondere locaties. Bijvoorbeeld plog-locaties, een mantelzorglocatie, een speciale single-locatie en een locatie voor mensen die minder goed te been zijn. Landschap Overijssel wil hiermee laten zien dat groen belangrijk is voor iedereen en hier zoveel mogelijk in faciliteren. Meld je alleen, of samen met buren, vrienden, familie of collega’s aan op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt! De Natuurwerkdag wordt lokaal mede georganiseerd door IVN, KNNV, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere groene (vrijwilligers) organisaties in Overijssel.

Ploggen, mantelzorgers en singles

Zaterdag 3 november vindt voor de 18e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Vorig jaar deden er zo’n 1600 deelnemers mee in Overijssel op bijna 60 locaties. Van boompjes zagen op de heide tot afval opruimen en buurttuinen opknappen, er is veel werk verzet voor ons landschap.

Dit jaar voegt Landschap Overijssel een tweetal plog-locaties toe van waaruit je een wandelroute loopt en je het onderweg gespotte afval verzamelt. Ook is er een bijzondere mantelzorgerslocatie om een groep zorgenden met elkaar in contact te brengen en desgewenst ervaringen uit te wisselen. Tot slot is er, wegens het succes van vorig jaar, weer een speciale locatie voor singles. Dit keer is de locatie in de omgeving van Zwolle.

Groen, gezond, gezellig

Ieder jaar wordt er hard gewerkt op de verschillende locaties, maar er is ook tijd voor lol. De ochtend start gezamenlijk met koffie en thee en na afloop is er soep voor iedereen. Op vele locatie zijn ook kinderen van harte welkom. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Kijk voor details, updates en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.