nmbathmen1-3
Terug naar overzicht

Online cursus Wilgen knotten

thuis
Landschapsbeheer, Buurttuinonderhoud, Bomen planten

Het knotseizoen is weer aangebroken! Tijdens de cursus "Alles over knotbomen" leer je o.a. over de geschiedenis en het onderhouden van knotbomen. Ook leer je over het belang van de bomen voor de biodiversiteit. Je leert ook hoe je het veilig kunt doen en met welk gereedschap.

De cursus volg je online wanneer het jou uitkomt via het platform Leer je Groen. Je leert o.a. over:

  • De geschiedenis van knotbomen en hun plek in het landschap
  • Verschillende soorten knotbomen herkennen
  • Hoe je knotbomen kan onderhouden
  • Wat je kunt doen met het snoeiafval
  • Het belang van knotbomen voor de biodiversiteit

Wilgenknotten met de buurt
Wilgenknotten met de buurt

Platform Leer je Groen

De cursus volg je online via de website www.leerjegroen.nl. Dit online platform bevat behalve online knotten, allerlei korte e-learning modules over bos- en natuurbeheer, het begeleiden van vrijwilligers, veilig buiten werken en nog veel meer. Je kunt modules volgen op een moment dat het jou uitkomt. Elke module bestaat uit korte onderdelen en je kunt tussentijds stoppen en later weer doorgaan.

Voor wie?

De online-cursussenzijn ontwikkeld voor vrijwilligers in natuur- en landschapsbeheer en leden van groene (buurt-) initiatieven die landschapselementen in beheer hebben of die willen aanplanten. Alle (aankomende) vrijwilligers die bij Landschap Overijssel of Groenbezig zijn aangesloten hebben gratis toegang tot Leer je Groen.

Aanmelden

Nog geen account, klik dan op bovenstaande knop. Klik dan op REGISTREER, zichtbaar op de grote groene balk iets onder het midden van het scherm en voer je e-mailadres en je naam in. Kies voor de provincie Overijssel en zoek de groep waar je het best bij past. Via e-mail ontvang je dan inloggegevens. Ontvang je geen bericht, kijk dan even in de spambox.

Heb je vragen over Leer je groen - online leren? Klik dan HIER.