voedslebosp9260842
Terug naar overzicht

Info-avond School voor Voedselbosbouw

18 juli 2018
Het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst
Natuureducatie, Bewonersinitiatief, Natuurkennis

Een voedselbos. Al van gehoord?

Iets waarvan je al jaren droomt? Een groene oase waaruit je jaarrond kunt eten zonder ooit iets aan onderhoud te hoeven doen? Te mooi om waar te zijn? Voedselbossen lijken ieders verbeelding te prikkelen, zozeer groeit het enthousiasme er dezer dagen voor. Er wordt gezegd dat we daarmee natuur en landbouw met elkaar kunnen verzoenen, want een geslaagd voedselbos is zowel biodivers als productief. Maar is dat geen sprookje? Hoe zit een voedselbos dan in elkaar? En kan iedereen een voedselbos realiseren? Op 18 juli krijg je antwoord op al dit soort vragen.

Locatie info-avond

Eetbaar Olst-Wijhe treedt deze avond op als lokale gastvrouw. De stichting heeft dit voorjaar de eerste aanplant gedaan voor een klein voedselbos, op een openbaar terrein aan de zuidkant van Olst. Wie daar nieuwsgierig naar is, of erbij betrokken wil raken, is uiteraard van harte welkom.

Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

Aanmelden: Toegang is gratis en iedereen is welkom. Klik hier om je aan te melden

Programma: Voor wie zich hierna verder in voedselbossen wil verdiepen, komen er de volgende opties:

• een oriëntatiecursus: 1 dag: In één intensieve cursusdag krijg je meer inzicht in het wat en waarom van voedselbossen – hun mogelijke functies en meerwaarden – en onderzoek je of een voedselbos zou passen bij de plek, de doelen en de middelen die jij zelf of met anderen hebt.

• een ontwerpcursus: 8 dagen: Tijdens deze doortimmerde cursus verdiep je je kennis en inzicht in voedselbossen, en doorloop je een traject waarin je met elkaar leert werken met de universele principes ervan, zodat je die rechtstreeks in je eigen praktijksituatie kunt gaan toepassen. De ontwerpcursus omvat minstens één excursie, en is vooral van waarde als je aandacht aan tussentijds huiswerk besteedt.

Voor meer informatie neem contact op met:

• Fransjan de Waard, Stichting Voedselbosbouw Nederland, Mail

• Peter Adema, Natuur en Milieu Overijssel, Mail

Het aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Agro&Food van Provincie Overijssel.