Terug naar overzicht

Oriëntatiecursus voedselbos voor startende initiatieven

2018-09-29
Natuurlijk Huus te Raalte
Landschapsbeheer, Buurttuinonderhoud

Oriëntatiecursus

Pionier Fransjan de Waard verzorgt de oriëntatiecursus. Hij is bosbouwer, bestuurslid van Stichting Voedselbosbouw Nederland en voorzitter van Eetbaar Olst-Wijhe. De cursus is bedoeld om de deelnemers helder te laten worden of zij zelf ook ècht een voedselbos willen – en niet alleen omdat het ‘hot’ is – en hen een beter beeld te geven van wat daarvoor nodig is. De cursus is vooral geschikt voor geïnteresseerden die kleinschalige, niet-commerciële initiatieven voor ogen hebben. Ter plekke horen en zien deelnemers onder meer hoe men vanuit het Natuurlijk Huus in Raalte het idee voor een voedselbos heeft ingevuld en uitgevoerd.
De oriëntatiecursus is ook interessant voor degenen die overwegen om zich aan te sluiten bij een lopend initiatief. Of gewoon nieuwsgierig zijn.


Vervolg: Ontwerpcursus
Een logisch vervolg op deze oriëntatie is de ontwerpcursus die vanaf voorjaar 2019 van start gaat. Deze vervolgcursus is voor iedereen die echt aan de slag wil met een voedselbos. Je krijgt brede input over uiteenlopende inhoudelijke aspecten en je doorloopt alle stappen van een integraal ontwerpproces. Meer informatie over deze ontwerpcursus volgt na de oriëntatiecursus. Mocht je hier nu al interesse in hebben, dan kun je dit aangeven bij onderstaande contactpersonen.


Praktische informatie
Datum: zaterdag 29 september 2018
Locatie: Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25, Raalte
Tijd: 09.30 – 17.00 uur
Kosten: 40 euro per persoon
Aanmelden: via deze link

Meer informatie: Fransjan de Waard; of Peter Adema 038-4250960.


Het scholingsprogramma loopt tot eind 2019 en wordt ondersteund door provincie Overijssel.