fotograaf-rink-hof-3
Snoeien in de boomgaard - Rink Hof
Terug naar overzicht

vrijwillige snoeier(s) gezocht voor Hoogstambrigade Steenwijkerland

Steenwijkerland
Landschapsbeheer

De Hoogstambrigade Steenwijkerland is een enthousiaste groep mensen die jaarlijks in ca 25 boomgaarden in de gemeente Steenwijkerland actief is. Zij snoeien in boomgaarden en op erven als de eigenaar daar niet meer toe in staat is.

Daar doe je het voor: bloesem en (later) vruchten...
Daar doe je het voor: bloesem en (later) vruchten...

Te gast met koffie en appeltaart

Als je in een particuliere boomgaard komt snoeien word je meestal gastvrij ontvangen. Vaak staat er koffie met appeltaart op het programma en na afloop een lekkere bak soep.

Daaraan kan je zien dat de eigenaar van een mooie boomgaard kan waarderen dat de bomen goed worden gesnoeid. De bomen dragen na de snoei weer mooi fruit en krijgen automatisch een verjongingskuur. Goed voor de bomen, goed voor het fruit, maar ook goed voor de snoeier. Je blijft immers lekker in beweging!

Een warme ontvangst...

De Hoogstambrigade wil de boomgaarden uit de gemeente (en soms een beetje daarbuiten) graag blijven onderhouden. Een aantal nieuwe snoeiers kunnen we daarbij goed gebruiken.

Als je nog niet (of nog niet goed) kunt snoeien dan is dat niet erg. Je wordt goed opgevangen in de groep en je wordt intern bijgeschoold. Ook krijg je een cursus "snoeien hoogstamfruit" aangeboden die door Landschap Overijssel wordt georganiseerd.

Kom gerust een keer op een ochtend kijken of je dit leuk lijkt. En voor de duidelijkheid: je hoeft niet bij alle snoeidagen aanwezig te zijn. We waarderen iedere inzet. Maar we zien je graag! Tot gauw