NKL Boetelerveld 2023 (8) (Groot)
Terug naar overzicht

Vacature begeleider Jeugd Natuur Club Sallandse Heuvelrug

Hellendoorn, Nijverdal, Haarle, Holten
Natuureducatie, Natuurbeleving, Natuurkennis


Vind jij het leuk om de kinderen te begeleiden in hun avonturen? Lees dan deze vrijwilligersvacture! Voor de JeugdNatuurClub van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug zijn we op zoek naar extra begeleiders.

Profiel

Je vindt het leuk om buiten in de natuur te zijn en om kinderen enthousiast te maken. Het hebben van een groene achtergrond is natuurlijk handig, maar zeker geen vereiste. Jouw enthousiasme voor de natuur is het belangrijkste zodat we nieuwe generaties het ervaren en belang van de natuur mee kunnen geven!

Wat doen kinderen in de JeugdNatuurClub?

De JeugdNatuurClub is een groep nieuwgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar oud. De kinderen zijn graag buiten en vinden planten en dieren leuk. Één keer per maand op woensdagmiddag komen zij samen om op avontuur te gaan.
Denk hierbij aan activiteiten als een bezoek aan de schaapskudde, het zoeken naar sporen, waterdiertjes vangen, een bezoek aan de imker en de heide onderhouden door het zagen van boompjes. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het Nationaal Park. Denk aan het buitencentrum van Staatsbosbeheer, het Natuurmuseum op de Holterberg, de Sterrenwacht of De pas in Haarle.

Wat ga je doen?

o Je begeleidt samen met nog een begeleider (en vaak een boswachter of andere vrijwilliger) de JeugdNatuurClub één woensdagmiddag. We hebben een team van 5 begeleiders die met elkaar afwisselen.

o Je onderhoudt regelmatig met de andere begeleider(s) contact

o Je regelt diverse zaken die nodig zijn voor de woensdagmiddag zoals materialen of wat te eten en drinken

o Je denkt mee over het jaarprogramma

Wat levert het je op?

o Je ontdekt samen met een geïnteresseerde, enthousiaste groep kinderen tussen de 8 en 12 jaar het Nationaal Park

o Je leert zelf ook veel over de natuur in je eigen omgeving.

o Je maakt onderdeel uit van een gezellig team vrijwilligers

o Je wordt uitgenodigd bij jaarlijkse vrijwilligers momenten om andere vrijwilligers te ontmoeten, nieuwtjes over het park te horen en iets gezelligs te doen

o En natuurlijk worden jouw onkosten vergoed.

Wat vragen we van jou?

o Minimaal 1 woensdag per 2 maanden beschikbaar (tweede woensdag van de maand),

o Niet bang zijn om vies te worden,

o Wonend in de omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

o Het fijn vinden om te functioneren in een gezellig team die ervoor zorgt dat de activiteiten voor de JeugdNatuurClub doorgaan.

De organisatie

De JeugdNatuurClub is een project van IVN Natuureducatie binnen Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Met diverse partners werken we samen om er voor te zorgen dat kinderen uit de JeugdNatuurClub geweldige herinneringen kunnen maken.

Interesse?

Wil je nog meer weten over de JeugdNatuurClub kijk dan op: https://www.sallandseheuvelrug.nl/over-het-gebied/natuureducatie/jeugdnatuurclub/

Ben je enthousiast? Stuur dan je motivatie zo snel mogelijk per mail naar Tina Rozendal, t.rozendal@ivn.nl van IVN Overijssel o.v.v. ‘Vrijwilliger JeugdNatuurClub’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tina door te bellen naar 06-43754290.