gbmarkzekhuislo06477
Terug naar overzicht

Groene Visionair van Overijssel 2017 zoekt o.a. een tekenaar

Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Netwerken en samenwerken, Sponsoring en crowdfunding

Achtergrondinformatie

Waarom niet samenwerken en iets moois maken zodat wij er allemaal bij baat hebben? We werken alleen met gebruikte materialen en dat alles mag geen cent moet kosten. Omdat ik al met kinderen van diverse scholen -in het kader van hun hun Maatschappelijke Stage- gewerkt hebt, heb ik al diverse gesprekken gehad waar jongeren graag over willen vertellen. Omdat wij met jongeren op het terrein zelf willen werken, is ook bijvoorbeeld vandalisme en het dumpen van afval afgenomen. De jongeren van alle 1e klassen hebben 1x het terrein ontdaan van zwerfafval en hebben landschapsonderhoud gedaan achter zwembad De Kiefer in Dedemsvaart bijvoorbeeld.

Eén school heeft de WC unit mogen versieren met graffiti. Een andere klas van heeft in het atalier van kunstenares Mia van de Moolen in mogen schilderen. Ook werd een infobord over het ontstaan van de plas bij het Kotermeer gemaakt. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Een ander voorbeeld is een door mij vervaardigd insectenhotel naast het zwembad waarmee ik de aanmoedigingsprijs van Landschap Overijssel heb gewonnen.

Vleermuis
Vleermuis

Wat leren we samen?

We leren samen vergaderen, notuleren, websites beheren, persberichten schrijven, zoeken naar (gratis) materialen, leren omgaan met andere culturen, sociaal zijn, samenwerken ect. etc..

Hillie Waning Vos

snno@ziggo.nl

Tel. 0523-682105