nmgbuurtmoestuinensept2019-2
nmgbuurtmoestuinensept2019-2
Terug naar overzicht

Word jij natuurvrijwilliger bij Wijkcentrum de Pol?

Zwolle en omgeving
Natuureducatie, Natuurkennis, Natuurbeleving

Wat ga je doen als natuurvrijwilliger?

Als natuurvrijwilliger begeleid je onze deelnemers bij de natuuractiviteiten. Deze activiteiten lopen uiteen van moestuinworkshops tot vogelexcursies, en van paddenstoelenexcursies tot belevingsactiviteiten waar stilte en zintuigelijke prikkeling centraal staan. Hiermee geef je mensen met een afstand tot de maatschappij of de arbeidsmarkt een positieve boost en meer zelfvertrouwen. Allemaal om de de stap naar de maatschappij weer te kunnen maken. Wij gaan uit van de mogelijkheden, bieden perspectief en houden rekening met de beperkingen. De activiteiten worden aangeboden op maandag, woensdag en vrijdag.

Met wie ga je op stap?
Je ondersteunt deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, psychische kwetsbaarheid, een licht verstandelijke beperking en aanpassings- of gedragsproblemen. Tijdens de activiteiten leg je focus op hun kwaliteiten en signaleert tegelijkertijd ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij kijk je echt naar de mens achter het verhaal en probeer je aansluiting te vinden. Affinititeit met het begeleiden van mensen is natuurlijk belangrijk.

Wat bieden wij?
Leuke en gezellige activiteiten met mensen in de natuur. Een team van enthousiaste en deskundige ondersteuners bij Natuur en Milieu Overijssel, WijZ/Dimence Groep en RIBW. We beginnen met een gezamenlijke kennismaking, een basiscursus psychiatrie en begeleiding (waar moet je op letten), minimaal 2 x per jaar een interessante themaavond, mogelijkheden voor het volgen van cursussen en leuke workshops en uitjes met de personeelsvereniging voor vrijwilligers.

Het vrijwilligersteam van de Pol
Het vrijwilliger-ondersteuningsteam bestaat uit beroepskrachten, ervaringsdeskundige vrijwilligers en studenten. Samen met vrijwilligers bieden we uitdagende en betekenisvolle activiteiten, voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers. Groene activiteiten vergroten het welzijn en het natuurbewustzijn van deelnemers.

Heb je interesse of wil je meer info?
Neem dan contact op met:Natuur en Milieu Overijssel
Peter Adema, 038 425 09 95
Email:

of:

Werv Dimence Groep
Ruby Blom, 038-8515799 of 06-10897520.
Email:

Ook andere projecten en vrijwilligersvacatures bekijken?