meanderhof bloemenlint zaaien

Groene Loper Zwolle

De Groene Loper Zwolle wil bewonersinitiatieven die leiden tot een groenere straat, schoolplein of bedrijventerrein ondersteunen. Wij doen dit met activiteiten zoals o.a. bloemenlint, bloembollenactie, hulp bij aanvraag (groene) Burendag en NLdoet, uitwisseling- en informatieavonden, en bomen-aanplantactie.

Ondersteuning groene buurtinitiatieven centraal

Als Groene Loper in Zwolle willen we de verbinder zijn tussen de verschillende groene buurtinitiatieven. Veel georganiseerde activiteiten hebben bijgedragen aan een netwerk met geslaagde buurtprojecten. Een netwerk van mensen betrokken bij boomspiegels en geveltuinen, groene schoolpleinen, grotere adoptieterreinen en buurttuinen bij zorginstellingen. Met een aantal activiteiten halen we extra financien binnen voor de versterking van de biodiversiteit in Zwolle.

Geveltuin
Geveltuin

Stoepgroen, samen doen

De campagne voor 2022 is: Stoepgroen, samen doen. Met het aanbieden van gratis geveltuin-beplanting willen we het voor buurtinitiatieven makkelijk maken om geveltuinen, lantaarnpaaltuinen en dergelijke aan te leggen.

Je kan als buurtinitiatief aanmelden om mee te doen. Op Burendag kan je met je buurt de geveltuinen maken, beplanten en met behulp van aangevraagd geld via Oranjefonds/burendag ook nog biologische bollen aanschaffen. Wij bieden je speciaal voor deze dag een aantekkelijk aanbod aan.

Succesvolle acties

Al deze initiatieven doen regelmatig mee aan activiteiten zoals:

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Een overzicht van succesvolle acties staat op onze nieuwspagina