Sallandse Heuvelrug-1-Ellen van den Doel  website
Terug naar overzicht

Routevrijwilligers máken de Route-app

Overijssel
Natuureducatie, Natuurbeleving, Betrekken van jongeren

Wandelen in Overijssel - een app om te doen

Om wandelaars te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap, heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Voor fietsers is er ‘fietsen in Overijssel’. Door het vertellen van de verhalen van het landschap, willen wij betrokkenheid creëren bij en betekenis geven aan natuur en landschap.

Routevrijwilligers

Bijzonder is dat veel van onze routes zijn gemaakt door vrijwilligers. Antje Grolleman, coördinator routevrijwilligers bij Landschap Overijssel: “We hebben inmiddels een heel actieve club met enthousiaste routevrijwilligers die verschillende dingen doen, van het ontwikkelen en invoeren van routes tot en met het nalopen in het veld”. De vrijwilligers maken veelal routes in hun eigen woonomgeving. “Ze kennen het lokale landschap door en door en voegen vaak bijzondere streekverhalen en informatie toe”, aldus Antje. Ook bij de ontwikkeling van het routesysteem zijn destijds vrijwilligers betrokken. Antje: “Een van de uitgangspunten was dat het invoersysteem ook voor ‘niet-technische’ mensen goed te begrijpen is. En dat is gelukt, het werkt echt eenvoudig.”

Vrijwilligers gezocht!

Landschap Overijssel is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het controleren (nalopen) van routes in hun eigen omgeving. Ook zoeken we vrijwilligers die kunnen helpen met de invoer van informatie in het routesysteem. Ben jij geïnteresseerd?Neem contact op met Antje Grolleman voor meer informatie: antje.grolleman@landschapoverijssel.nl