ladderkeuring

Laat je ladders keuren en ga veilig aan de slag

Landschap Overijssel keurt jaarlijks de ladders die door vrijwilligers gebruikt wordt bij het werk in natuur en landschap. Knotladders, snoeiladders, hoge ladders voor nestkastcontrole, zaagplatforms, alle type ladders komen daarbij aan de orde. Wij keuren deze ladders omdat we het belangrijk vinden dat het werken in de natuur zo veilig mogelijk gebeurt. Het materiaal moet daarom goed zijn: ladders, zagen, ehbo-dozen, spades worden daarom voor het uitlenen goed bekeken, onderhouden en (waar nodig) jaarlijks gekeurd. Vrijwilligersgroepen met eigen ladders worden uitgenodigd om hun eigen materiaal te laten keuren. Eerstvolgende keuring op vrijdagochtend 26 juni a.s.

Veilig werken op hoogte

Ladders moeten regelmatig gekeurd worden, zo staat in de arbowet. Dit kan ongelukken helpen voorkomen. Daarom is er de mogelijkheid om de ladders te laten keuren door de keurmeesters van Landschap Overijssel. De ladders worden bekeken op stevigheid, scheurtjes, gebogen sporten, en vastzittende palletjes. Kleine reparaties worden zo mogelijk direct uitgevoerd. Gaat het om grote reparaties dan word je doorverwezen naar een reparatiebedrijf. Daarna zijn je ladders weer voor een jaar officieel goedgekeurd.

Voor ladders die niet het eigendom van Landschap Overijssel zijn kost de keuring €5,- per ladder. Dat is inclusief een officiele goedkeuringsticker. De mogelijkheid bestaat dat je ladder wordt afgekeurd. Wij adviseren dan de ladder niet verder in de groep te gebruiken. Het bestuur van de vereniging kan na afkeur in dat geval aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval.

Lees onder de foto voor aanmelding en de complete gegevens van de keuring.

ladderkeuring
ladderkeuring

Meld je ladders aan voor de keuring

De datum die we daarvoor hebben gepland is:
· Vrijdag 26 juni
· Vanaf 9.30 u -12.00 uur
· Op de Horte bij het gereedschapsdepot (Poppenallee 37)

Als je mee wilt doen met de keuring stuur dan een mailbericht aan Marja van Harten.

Mocht je nog meer groepen met een ladders die interesse hebben in het laten keuren van hun ladders, geef dan dit bericht door. Zij mogen ook contact opnemen via het emailadres. We maken graag een afspraak.