bij op bloem
Bij op bloem
Terug naar overzicht

Bijen- en heidewandeling in het Reestdal

14 August 2022
De Wheem Oud Avereest
Biodiversiteit, Voedselbos, Landschapsbeheer

Het is het jaar van de insecten. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van onze bloemen om voldoende vruchten en andere voedselgewassen te kunnen vormen. Ze verdienen onze aandacht! En dus organiseert Landschap Overijssel een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Onderweg vertellen de gidsen alles over de bijen en de bloeiende heide. Maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten.

We starten om 13.30 uur en lopen ongeveer 2,5 uur.
Meld je aan, iedereen is van harte welkom. Als je donateur bent van Landschap Overijssel, dan is de excursie gratis.

Haardennen
Haardennen  -  Nico Kloek

Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Wanneer

Landschap Overijssel organiseert deze excursie vanuit Bezoekerscentrum De Wheem op 14 augustus 2022. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Haardennen
Haardennen  -  Nico Kloek