DSC_4196
Terug naar overzicht

Inspiratieavond met Luc Hoogenstein 'Mijn 1000-soortentuin'

22 June 2023
Oldenzaal
Biodiversiteit

Inspiratieavond met Luc Hoogestein 'Mijn 1000-soortentuin'

Op donderdag 22 juni ben je welkom. De locatie in Losser / Oldenzaal laten we nog weten.
Bioloog Luc Hoogenstein verzorgt tijdens de inspiratieavond van de Groene Loper Losser-Oldenzaal een lezing over zijn 1000-soortentuin.

Er zouden wel eens veel meer dieren en planten in tuinen kunnen leven dan de meeste mensen denken. Luc Hoogenstein, bioloog en tot voor kort boswachter van het Naardermeer wilde dat wel eens onderzoeken en ging de uitdaging aan om binnen één jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Het resultaat was overweldigend: hij vond in zijn gewone stadstuin meer dan 1500 soorten! Hoe?

In zijn lezing Mijn 1000-soortentuin geeft hij allerlei tips om planten, mossen, vogels, libellen, vlinders, insecten enz. te vinden én om ze in de tuin te krijgen en zo de biodiversiteit te verhogen. Men kan de tuin bijvoorbeeld aantrekkelijk maken door voedersituaties te creëren, libellen lokken door ze een uitkijkpunt te bieden en bodemdieren vinden door een tegel of houten plank op de aarde tussen de planten te leggen en na een paar dagen te kijken wat eronder zit. Dit alles doorspekt hij met humorvolle anekdotes.

Gegevens

  • Datum: donderdag 22 juni
  • Tijd: Inloop vanaf 18.30 uur. Start 19.30 uur
  • Locatie: Rouwhorst Zalencentrum, Oostmarsumsestraat 9, Oldenzaal
  • Toegang is gratis.
  • Wél graag even aanmelden via de knop hieronder

Acties Groene Loper Oldenzaal

Naast deze heerlijke lezing van Luc Hoogenstein, geeft de Groene Loper losser-Oldenzaal uitleg over alle mooie acties, kansen en aanbiedingen voor de komende maanden. Denk aan:

  • De jaarlijkse najaarsactie met gratis plantenpakketten en voedzame aarde voor buurten, verenigingen, scholen en (maatschappelijke) organisaties.
  • De actie Biologische Bollen met fikse korting
  • Hulp bij je Burendagplan.

Je kunt vanaf 18.30 uur binnenlopen. We zijn er om vragen te beantwoorden over je groene plannen.