luchtfoto-front
Terug naar overzicht

Vrijwilligers gezocht beheer Landgoed Alerdinck

23 januari 2019
Laag Zuthem
Landschapsbeheer, Buurttuinonderhoud

Landgoedvrijwilligers gezocht Den Alerdinck Laag Zuthem

Natuurbeheer en onderhoud

Den Alerdinck is een havezathe, een versterkt huis, op een landgoed van 35 hectare. Het grootste deel van het landgoed is publiek toegankelijk. Er wordt veel gefietst en gewandeld. Met name voor het beheer van het cultuur historische groen en om beheer meer te kunnen richten op biodiversiteit willen we samen een landschapsbeheergroep oprichten.

Wat doe je als landgoedvrijwilliger?

Onder leiding van een zelfstandig vrijwillig coördinator werk je op het landgoed 1 keer per week op vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur. Je voert diverse beheerwerkzaamheden uit zoals het bestrijden van vogelkers, opschonen van de lanen en paden, snoeien in de boomgaard, bij ( helpen) houden van het park, uitdunnen. Het werk is gevarieerd. Uiteraard krijg je duidelijke instructie en begeleiding. Er is fysiek uitdagend werk maar er zijn ook minder uitdagende werkzaamheden.

Wat krijg je ervoor terug?

Uiteraard zorgt Landgoed den Alerdinck samen met Landschap Overijssel voor begeleiding, heldere instructie en de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en gereedschappen. Maar ook met een speciale vrijwilligersdag wil het Landgoed den Alerdinck je graag bedanken. Je komt, tijdens het werk op het landgoed, op plekken waar de andere bezoekers niet mogen komen tijdens het werk op het landgoed. Bijzondere kennis van het landgoed, het groen en de cultuurhistorie met alle mooie verhalen die erbij horen.

Wat verwachten we van jou?

- Dat je het buiten samenwerken in een groep leuk vindt
- Interesse hebt voor cultuurhistorie
- Een praktische instelling
- Een redelijke fysieke conditie omdat je ook op minder goed begaanbaar terrein werkt
- Je voert de werkzaamheden uit volgens de werkinstructie van de vrijwillig coördinator en de beheerder
- Je bent beschikbaar op de vrijdagochtenden tussen 9.00 en 12.30 uur

Leuk? Meer informatie? We horen graag van je!

Op vrijdag 8 februari hebben we een (vrijblijvende) kennismakingsochtend gepland. Op deze ochtend leggen we je graag uit wat we gaan doen en vertellen we je meer over het landgoed.

Neem contact op met Carin de Cloe van Landschap Overijssel voor meer informatie over de vrijwilligersgroep en aanmelden voor de kennismakingsochtend via 0529 - 408 407 of 06-43814894. Ik ben ook bereikbaar via de mail op carin.decloe@landschapoverijssel.nl

Voor meer informatie en een indruk van het landgoed verwijzen we je naar: www.parkalerdinck.nl