cover-2015-10-08
snoeien fruitbomen op een landgoed
Terug naar overzicht

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor Landgoed Schuilenburg Hellendoorn

23 oktober 2021
Schuilenburg bij Hellendoorn
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit

Hou jij van lekker buiten bezig zijn En wil je je handen uit de mouwen steken voor het prachtige groene erfgoed in je eigen omgeving? Kom dan eens kijken of de werkgroep Schuijlenburg iets voor jou is.

Samen met andere vrijwilligers ga je aan de slag . De uitvalsbasis is het landgoed Schuijlenburg maar bij genoeg handen willen we ook verder in de gemeente kijken waar hulp nodig is bij het groene erfgoed.

Het plan is om 1 zaterdagochtend per 14 dagen aan de slag te gaan. De werkzaamheden zijn divers en verschillen per seizoen. Denk aan het afzetten van singels, vrij houden van paden, onderhoud in de boomgaard. Je hoeft geen kennis, ervaring of spierballen te hebben, we leren je graag wat je moet weten om het werk goed en veilig uit te voeren. Uiteraard zorgen wij voor goed gereedschap en wat er verder nodig is.

Kennismaking op Landgoed Schuilenburg

Zaterdag 23 oktober starten we met een kennismaking met elkaar om 9.30. Onder het genot van een kop koffie of thee vertellen we je graag meer over de werkzaamheden, het mooie groene erfgoed, wat je mag verwachten en waarom we dit met jullie willen doen.

De koffie staat op 23 oktober klaar op Schuilenburgerweg 54, 7447 RP Hellendoorn

enthousiast aan de slag
enthousiast aan de slag  -  Landschap Overijssel

Startdag op Natuurwerkdag

Het is natuurlijk fijn als je om de week kunt, maar we begrijpen heel goed dat dat niet voor iedereen haalbaar is. Dus ook als je maar een paar keer per jaar kunt mee helpen zijn we blij met jouw inzet.

Op zaterdag 6 november (Landelijke Natuurwerkdag) maken we een start met de eerste werkzaamheden.

Wil je 23 oktober komen?

Geef dit dan per mail door aan Carin de Cloe, of per telefoon 06-43814894

Wil je eerst gewoon een keer meedoen, meld je dan aan via onderstaande knop voor de Natuurwerkdag. Zoek op 'Schuilenburg'.