gb foto ehbo outdoor
outdoorinfo.nl
Terug naar overzicht

Workshop Veldhulpverlening -online-

10 september 2021
online
Landschapsbeheer, Bomen planten

Als vrijwilliger werk je soms diep in een terrein die moeilijk bereikbaar is. Bijvoorbeeld op een heideterrein of een eilandje dat alleen met de boot te bereiken is. Wat moet je dan doen als er zich een noodsituatie voordoet? Claudia Batterink, EHBO instructeur, leert je tijdens deze cursus alle basisvaardigheden van hulpverlening die je in het veld kunt toepassen. Je leert ook hoe je je kunt voorbereiden op noodhulp en hoe je zelfverzekerd kunt handelen.

Oefenen op huisgenoten...

Bij de cursus ontvang je een oefenkit om thuis te oefenen op een huisgenoot of (andere) 'buddy'. Het geleerde kun je da direct in de praktijk oefenen. Je leert op deze manier niet alleen sneller, je kunt ook even overleggen. En het is natuurlijk gezelliger...

De workshop duurt een hele ochtend met afwisselend theorie en praktijk. Aan het eind van de ochtend weet je wat je kunt doen om een noodsituatie goed aan te pakken, wanneer je 112 inschakelt, en wat je ter plekke kunt doen om het slachtoffer goed te behandelen.

hulp in het veld
hulp in het veld  -  Erik de Kruif

Verplichte cursus voor vrijwilligers

Een ongeluk komt altijd uit een onverwachte hoek. Daarom heeft deze cursus een verplicht karakter voor coordinatoren van vrijwilligersgroepen die in onze terreinen werken.

Deze cursus is geschikt voor alle vrijwilligers die actief zijn in het natuurbeheer van Landschap Overijssel en voor vrijwilligers uit zelfstandige werkgroepen. Bij overaanmelding krijgen van vrijwilligers van werkgroepen van Landschap Overijssel voorrang. Deze cursus wordt vaker gegeven. Bij overinschrijving wordt een wachtlijst opgesteld.

Volg ter voorbereiding op deze cursus de digitale module Veilig Buiten Werken op Leer je Groen. Voor deze module moet je eerst aanmelden. Je kan dan aangeven dat je als groene vrijwilliger in Overijssel actief bent.

ehbo doos open
ehbo doos open  -  Erik de Kruif

Geen reanimatie

Reanimatie behoort niet tot de te behandelen stof. Deze cursus kan je o.a. via Hartstichting of Rode Kruis volgen

Reanimatie
Reanimatie  -  Erik de Kruif