groene-loper-hvt-jonge-bomen-4

Boomverhalen - Groene Loper Hof van Twente

Groene Loper Hof van Twente timmert flink aan weg. Samen met allerlei andere groene vrijwilligersgroepen, wordt gewerkt aan een (nog) groenere hof. Met een boomquiz voor scholen, de aanplant van een tiny forest tot en met boomverhalen en een boomcirkel. Groenbezig vroeg aan Ina van de Riet, aanjager Groene Loper Hof van Twente, aan welke initiatieven op dit moment wordt gewerkt.

Bomen geven energie
Boomcirkels, boomquiz, boomverhaal.. Het thema is duidelijk: bomen! Groenbezig vroeg aan Ina van de Riet van Groene Loper Hof van Twente waar het thema vandaan komt. "Bomen geven energie. En wij willen - als Groene Loper - graag jouw en onze energie inzetten om Hof van Twente nog groener en mooier te maken", aldus Ina.

Boomverhalen & Nationale Boomfeestdag
Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. In de aanloop daar naartoe organiseert Groene Loper Hof van Twente allerlei activiteiten. Zo krijgen 400 leerlingen een les met de titel 'Bomen, de longen van de aarde’. De Groene Loper werkt hierbij nauw samen met 'Hofpower', het schoolprogramma van gemeente Hof van twente over duurzaamheid. Daarnaast hebben kinderen uit groep 5 t/m 8 van verschillende basisscholen boomverhalen geschreven rond het thema ‘Bomen geven energie’. Een jury kiest de vijf mooiste verhalen, die tijdens de Boomfeestdag worden voorgelezen. Tot slot worden 110 bomen (beschikbaar gesteld door provincie Overijssel) verdeeld om in voortuinen te planten of om lege hoekjes mee op te vullen. Woon je in Hof van Twente en wil je een boom reserveren? >> kijk hier!

Boomcirkel
Een andere ludieke actie is de 'boomcirkel'. Vorig najaar kocht Groene Loper Hof van Twente 35 bomen en vormde daarmee een 'boomcirkel' met 35 quizvragen over bomen. De bomen maken een 'reis' door de Hof van Twente om aandacht te vragen voor het plan om in de komende 3 jaar 35.000 nieuwe bomen aan te planten in de hof.

Tiny Forest Goor
Tot slot een tiny forest in Goor. "Vijf bomen, elf struiken en twaalf kruiden. En dat alles toegedekt met een laag bladeren en houtschors." Eind vorig jaar werd het aangepant. Ina hoopt dat dit inheemse minibos over twee jaar dicht is gegroeid en een eldorado gaat vormen voor vogels, vlinders en insecten. Wij hopen met haar mee.

Meer weten over de activiteiten van Groene Loper Hof van Twente? Kijk op: https://groeneloperhofvantwente.nl/

Vier keer per jaar de nieuwsbrief Groenbezig ontvangen? Inschrijven nieuwsbrief

 • Boomverhalen van schoolklas KBS Heeckeren
  Boomverhalen van schoolklas KBS Heeckeren
 • Aanplant tiny forest in Goor
  Aanplant tiny forest in Goor
 • Marta van Ravensberg en docent Merel van Bortel winnen boomquiz
  Marta van Ravensberg en docent Merel van Bortel winnen boomquiz
 • Stadslandbouw wint twee bomen uit de boomcirkel
  Stadslandbouw wint twee bomen uit de boomcirkel